0
SL

Več rezultatov ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product_variation
Filter by Categories
Rešitve in ideje
Globinska impregnacija lesenih protihrupnih panelov

Globinska impregnacija lesenih protihrupnih panelov

Globinska impregnacija lesenih protihrupnih panelov

Globinska impregnacija lesenih protihrupnih panelov izboljšuje trajnost lesenih protihrupnih panelov. Globinska impregnacija se izvaja pod pritiskom v avtoklavih, Za impregnacijo se uporabljajo ne toksične snovi na osnovi bakra.

Uporaba certificiranega lesa

Gozd

Les je obnovljiv in reciklabilen material. Daje občutek topline, ki ga lahko da le naraven material.
Leseni protihrupni paneli Wood solutions, so izdelani iz evropskega, FCS in PEFC certificiranega lesa. Uporaba certificiranega lesa, ki se uporablja za izdelavo protihrupnih panelov Wood solutions zagotavlja, da les prihaja iz gozdov, s katerimi se pravilno in odgovorno gospodari.

Globinska impregnacija lesenih protihrupnih panelov

Globinska impregnacija lesa
Prerez debla

Les je trajen material. Če ga ne napadejo lesni škodljivci, kot so glive in insekti, lahko služi svojemu namenu vrsto let.

Deblo drevesa je sestavljeno iz dveh osnovnih delov. Črnjava se nahaja v centralnem delu debla, beljava pa v zunanjem delu debla. Beljava je manj odporna na vremenske vplive in napade lesnih škodljivcev.

Osnovni namen globinske impregnacije lesa je, povečanje odpornosti beljave. Obstajajo različni načini zaščite lesa, vendar le globinska impregnacija v avtoklavih omogoča, da impregnacijsko sredstvo prodre globoko v beljavo lesa in s tem dolgotrajno zaščiti les.

Globinska impregnacija lesenih protihrupnih panelov, ki jo izvaja Wood solutions, je skladna z zahtevami standardov DIN 68800/3 in EN 351-1.
Za impregnacijo se uporabljajo netoksične soli na osnovi bakra. Protihrupni paneli Wood solutions, izdelani iz globinsko impregniranega lesa iglavcev imajo 10 letno garancijo proizvajalca, če vgrajeni leseni panel ni v neposrednem stiku z zemljo.

Opažna deska protihrupnega panela pred impregnacijo

Opažna deska lesenega protihrupnega panela pred impregnacijo

Opažna deska protihrupnega panela po impregnaciji

Opažna deska lesenega protihrupnega panela po impregnaciji

Dodatna zaščita z barvanjem

Barve lesenih protihrupnih panelov

Znano je, da je glavni vzrok za kemične spremembe v lesu in mehanske degradacije površine lesa, UV spekter svetlobnega sevanja. S kemijskega stališča, je les kompleksen biopolimer, ki vsebuje celulozo, hemicelulozo in lignin, ki je še posebej pomemben za trdnost lesa. Lignin absorbira UV žarke, zaradi česar prihaja do foto oksidacijskega in foto rumenilnega procesa degradacije lesa. Da bi upočasnili ta proces, moramo les zaščititi s premazi, ki vsebujejo veliko anti UV dodatkov.

Wood solutions uporablja za dodatno zaščito lesa, foto katalitične premaze na vodni osnovi. Leseni deli z foto katalitičnimi premazi so ob uporabi vode samočistilni.