0
0
SL
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product
product_variation
Filter by Categories
Rešitve in ideje

Politika zasebnosti

MULTIVARIO d.o.o.. (MULTIVARIO) je predan varovanju in spoštovanju vaše zasebnosti.

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje politiko in postopke družbe MULTIVARIO pri zbiranju, uporabi in razkrivanju vaših podatkov, ter z vašo uporabo naših storitev, spletne strani in aplikacij, ki jih ponuja MULTIVARIO ( “storitve”).

Z uporabo storitev se strinjate z našo uporabo vaših podatkov v skladu s to politiko zasebnosti. Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali ali delili z nikomer, razen kot je opisano v tej politiki zasebnosti.

Ta politika zasebnosti velja za družbo MULTIVARIO, tako da se v njej navedene »MULTIVARIO«, »mi«, »nas« ali »naše«, nanašajo na MULTIVARIO d.o.o. kot upravljavca osebnih podatkov.

To politiko zasebnosti lahko kadarkoli spremenimo. Vse spremembe ali posodobitve bodo stopile v veljavo takoj po objavi na tej strani. Svetujemo vam, da to politiko zasebnosti redno spremljate za morebitne spremembe. Po datumu veljavnosti lahko ugotovite ali so bile izvedene spremembe. Vaša nadaljnja uporaba naše spletne strani po objavi sprememb, bo pomenila, da sprejemate in soglašate s spremembami.

Upravljavec podatkov je MULTIVARIO trgovina, posredništvo in svetovanje d.o.o., Jedinščica 52, 8000 Novo mesto

1. Osebni podatki

1.1. Osebni podatki, ki nam jih samodejno sporočate z uporabo storitev

Da lahko našo stran naredimo boljšo za naše obiskovalce in omogočiti uporabo določenih funkcij, uporabljamo tako imenovane piškotke na različnih spletnih mestih. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so nameščene na vaši napravi. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, bodo izbrisani, ko se konča obisk, tj. po zaprtju brskalnika (t.i. session cookies). Drugi piškotki ostanejo na vaši napravi in ​​nam omogočajo, da znova prepoznate svoj brskalnik, ko obiščete našo spletno stran (t.i. persistent cookies). Piškotki ne omogočajo dostopa do drugih datotek v računalniku ali vašega e-poštnega naslova. Večina brskalnikov je nastavljena na samodejno sprejemanje piškotkov. Če so v vašem brskalniku shranjene standardne nastavitve za piškotke, se bodo vsi procesi izvajali v ozadju, ne da bi jih opazili. Vendar lahko te nastavitve spremenite. Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni, ko je piškotek nameščen, v posameznih primerih odločite, ali želite sprejeti piškotek ali piškotke v nekaterih primerih ali na splošno zavrniti. Vendar pa nekaterih spletnih mest, vključno z našo spletno stranjo, ni mogoče pravilno uporabljati brez piškotkov, saj so te datoteke potrebne za postopke, na primer oddajo obrazcev.

 

PIŠKOTEK DOMENA POTEČE
woocommerce_cart_hash www.multivario.si seja
wp_woocommerce_session_* www.multivario.si 48 ur
woocommerce_items_in_cart www.multivario.si seja
PH_HPXY_CHECK www.multivario.si seja
_ga www.multivario.si 2 leti
_gat www.multivario.si 1 minuta
_gid www.multivario.si 24 ur
fr www.facebook.com 3 meseci
_fbp www.multivario.si 3 meseci

* je naključni niz črk in številk

 

1.2. Osebni podatki, ki nam jih sporočate z uporabe kontaktnega obrazca

Ob uporabi kontaktnega obrazca od vas pridobimo vaš elektronski naslov (email), ime in priimek ter telefonsko številko.

1.3. Osebni podatki, ki nam jih sporočate z naročilom izdelkov

Ob naročilu izdelkov od vas od pridobimo vaš elektronski naslov (email), ime in priimek, telefonsko številko, naslov in plačilno sredstvo (številka kartice, IBAN, paypal račun).

2. Kako uporabljamo vaše podatke

2.1. MULTIVARIO uporablja zbrane osebne podatke preko spletne strani (ob dostopu) na podlagi zakonitega interesa za zagotavljanje storitev, preverjanje vaše identitete ter preprečevanje goljufij ali drugih nepooblaščenih ali nezakonitih aktivnosti, prilagajanje vsebine, za analiziranje uporabe storitev, diagnosticiranje in reševanje težav storitve ali tehničnih težav, vzdrževanje varnosti, spremljanje skupnega števila obiskovalcev, prometa in demografskih vzorcev ter sledenje uporabniškim vsebinam in uporabnikom, kolikor to zahteva veljavna zakonodaja.

2.2. Vaš elektronski naslov (email), ime in priimek, telefonsko številko, naslov in plačilno sredstvo (številka kartice, IBAN, paypal račun) obdelujemo na podlagi zakona za izdajo računa in na podlagi izvajanje pogodbe za dostavo naročenih izdelkov.
2.3. Vaš e-poštni naslov ali telefonsko številko lahko uporabljamo za pošiljanje obvestil povezanih z našimi storitvami, vključno z vsemi obvestili, ki jih zahteva zakonodaja oz. za odgovor na zastavljena vprašanja in povpraševanja.
2.4. Vaše kontaktne podatke lahko uporabimo tudi za to, da:

  • vam pošiljamo marketinška sporočila, ki vključujejo informacije o naših storitvah, ki bi vas lahko zanimale, vam dajemo predloge in priporočila glede naših storitev;
  • avtomatizirano merimo učinkovitost našega oglaševanja na podlagi vaših aktivnosti na spletni strani ter aktivnostih povezanih z odpiranjem elektronske pošte prejete z naše strani, za boljše razumevanje vašega zanimanja;

2.5. Če nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca na podlagi soglasja obdelujemo vaše osebne podatke (elektronski naslov (email), ime in priimek, telefonsko številko) za pripravo in pošiljanje oz. sporočanje odgovora. Če nam pišete po elektronski pošti, lahko shranimo vsebino vaših e-poštnih sporočil, vašega e-poštnega naslova in naših odgovorov.

3. Hranjenje vaših podatkov

Podatke iz določbe 1.1. te Politike zasebnosti hranimo kot je določeno v razpredelnici.

Podatke iz določbe 1.2. te Politike zasebnosti hranimo do zaključka pogodbenega odnosa in dodatnih 12 mesecev oz. 12 mesecev od oddaje povpraševanja.

Podatke iz določbe 1.3. te Politike zasebnosti hranimo 10 let (podatki na izdanem računu) oz. 12 mesecev od poteka pogodbe.

4. Vaše pravice

Sprejemali bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo varno obravnavanje vaših podatkov, v skladu s to politiko zasebnosti. Imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, ter pravico do popravka ali izbrisa vaših podatkov. Prav tako imate pravico omejiti uporabo vaših podatkov in pravico do prenosa vaših osebnih podatkov na tretjo osebo.

Če menite, da kršimo vaše pravice, imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu.

Za boljše in celostno razumevanje vaših pravice, si oglejte spodnje opise:

Pravica dostopa do vaših osebnih podatkov (splošno znana kot “zahteva za dostop do osebnih podatkov”) vam omogoča, da prejmete kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, in preverite, ali jih zakonito obdelujemo.

Pravica do popravka osebnih podatkov, ki jih imamo o vas vam omogoča, da se popravijo nepopolni in netočni podatki, pri čemer bomo morda morali preveriti točnost novih podatkov, ki nam jih posredujete.

Pravica do brisanja vaših osebnih podatkov vam omogoča, da zahtevate izbris ali odstranitev osebnih podatkov, če ne obstaja dober razlog za njihovo nadaljnjo obdelavo. Imate tudi pravico zahtevati, da izbrišemo ali odstranimo vaše osebne podatke, če ste uspešno uveljavili svojo pravico do ugovora obdelavi (glejte spodaj), kjer smo morda obdelali vaše podatke nezakonito ali kjer smo morali izbrisati vaše osebne podatke v skladu z zakonodajo. Upoštevajte, da morda ne bomo vedno mogli izpolniti vašega zahtevka za izbris zaradi pravnih razlogov, ki bi obstajali v času zahteve in o katerih vas bomo obvestili.

Pravica do ugovora obdelavi vaših osebnih podatkov, kjer se pri njihovi obdelavi naslanjamo na zakoniti interes in obstaja na vaši strani razlog, zaradi katerega želite ugovarjati obdelavi na takšnem temelju, ter menite, da to vpliva na vaše temeljne pravice in svoboščine. Imate tudi pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. V nekaterih primerih lahko dokažemo, da imamo utemeljene legitimne razloge za obdelavo vaših podatkov, ki nadomeščajo vaše pravice in svoboščine.

Pravica do omejitve obdelave
 vaših osebnih podatkov vam omogoča, da zahtevate, da začasno prekinemo obdelavo vaših osebnih podatkov v naslednjih primerih: (a) če želite, da ugotovimo točnost podatkov; (b) če je uporaba vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite, da jih izbrišemo; (c) če ne potrebujemo več vaših osebnih podatkov, jih pa potrebujete vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali (d) ste vložili ugovor v zvezi z uporabo vaših podatkov, vendar moramo preveriti, ali naši zakoniti razlogi za njihovo uporabo prevladajo nad vašimi razlogi.

Pravica do prenosa vaših osebnih podatkov vam omogoča, da zahtevate prejem vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, ter imate pravico, da na vašo zahtevo te podatke posredujemo tretji osebi.

Pravica do umika soglasja kadarkoli, kjer se zanašamo na soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov. Umik soglasja ne bo vplival na zakonitost obdelave, ki je bila izvedena, pred umikom soglasja. Če umaknete vaše soglasje, vam morda ne bomo mogli ponuditi določenih izdelkov ali storitev.

Če želite uveljavljati te pravice, nam pišite na info@multivario.si

5. Deljenje vaših osebnih podatkov

Vaše podatke obdelujejo ponudniki IT storitev. Te podatke obravnavamo kot bistveni del našega odnosa z vami. Vaših osebnih podatkov ne izvažamo v tretje države.

6. Sprememba namena

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le za namene, za katere so bili zbrani, razen če menimo, da jih iz utemeljenih razlogov lahko uporabimo za drug namen, ki je združljiv s prvotnim namenom. Če želite dobiti utemeljitev, kako je obdelava novega namena združljiva s prvotnim namenom, nam pišite. Če bomo vaše osebne podatke potrebovali za namene, ki niso združljivi s prvotnimi nameni, vas bomo o tem obvestili in razložili pravno podlago, ki nam to omogoča. Upoštevajte, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo brez vašega zavedanja ali soglasja v skladu z zgornjimi pravili, če je to potrebno ali dovoljeno z zakonom.

7. Kako varujemo vaše podatke

Vpeljali smo ustrezne varnostne ukrepe, da preprečimo, izgubo, uporabo, nepooblaščen dostop, spremembo ali razkritje vaših osebnih podatkov. Dostop do vaših osebnih podatkov je omejen samo na tiste zaposlene, zastopnike, izvajalce in tretje osebe, ki tak dostop potrebujejo za opravljanje svojih nalog. Navedene osebe bodo vaše osebne podatke obdelovale v skladu z našimi navodili in so podvržene našim politikam varovanja osebnih podatkov. Uvedli smo postopke za obravnavanje morebitnih kršitev varstva osebnih podatkov. V primeru kršitve bomo obvestili vas in pristojni organ, kadar nas k temu zavezuje zakon.

8. Kako nas lahko kontaktirate

Če imate kakršna koli vprašanja o naših praksah ali tej politiki zasebnosti, pošljite elektronsko sporočilo z vprašanjem na info@multivario.si

Datum začetka veljavnosti

Ta politika zasebnosti je bila nazadnje posodobljena 11. decembra 2018.